Terapii

Kinetoterapie 

Terapie ocupațională și muzicoterapie

Terapia de integrare sensorială

Logopedie

Psihopedagogie

Psihologie

Asistență socială

Hidrokinetoterapie și lecții de înot

Programul de reabilitare al fiecărui copil are obiective diferite, iar echipa noastră de specialiști are menirea să adapteze individual programul pentru a atinge potențialul deplin. Terapiile sunt oferite de către specialiști din următoarele domenii:

kinetoterapie-min

KINETOTERAPIE

Echipa noastră de specialiști în kinetoterapie oferă terapii prin mișcare și încurajează mobilitate la bebeluși, copii și adolescenți  care au dizabilități fizice și intelectuale. Se lucrează individual cu copilul și familia, se monitorizează și tratează tulburările de mișcare, problemele musculare și durerea, folosind echipamente de mobilitate, poziționare și ortezare terapeutică.

TERAPIE OCUPAȚIONALĂ (ERGOTERAPIE)

Ergoterapeutul Centrului Tony Hawks, instruit prin intermediul mai multor module de training,  oferă suport de autoîngrijire, de joc, de participare în activități preșcolare și școlare pentru copiii cu  dificultăți senzoriale sau de mișcare.

Prin terapie și strategii, noi ajutăm copiii să participe cu tot potențialul lor, folosind metode plăcute și adaptate nevoilor lor speciale și utilizând  echipamente și tehnologii de suport (mai multe despre joc vezi la Biblioteca).

Ergoterapeutul în colaborare cu muzicologul practică terapia prin muzică. Muzicoterapia facilitează comunicarea, exprimă sentimentele adânci, calmează și alină neliniștea. 

Terapie Ocupationala Ergoterapie-min
Perju.B (1)-min

Terapie de integrare sensorială

Terapia de integrare senzorială practicată în cadrul Tony Hawks Centru are loc într-un cabinet special dotat (metoda poartă numele Snozelen)  cu echipamente de stimulare și integrare a tuturor simțurilor umane, care oferă relaxare și reduc anxietatea, durerea fizică și cea emoțională.

Metoda sporește potențialul copilului cu dereglări de dezvoltare și îi oferă oportunitatea de a se concentra asupra propriei sale voințe.

Psihologie

Psihologul Tony Hawks Centru oferă consiliere pentru copii și adulți aflați în stări afective și indispoziții temporare.

Serviciile psihologice ajută la dezvoltarea mentală, emoțională, socială și  comportamentală.

De asemenea, psihologul identifică în mod confidențial factorii principali de stres și sugerează strategii de compensare și grupuri de suport pentru a obține  susținere morală și spirituală. 

Tony&Nichita (1)-min
Psihopedagogie-min

Psihopedagogie

Specialiștii Tony Hawks Centru oferă servicii de evaluare și integrare educațională a copiilor cu nevoi speciale și, totodată, oferă suport acestor copiii în pregătirea pentru grădiniță și școală.

Logopedie

Specialistul logoped acordă servicii copiilor cu probleme de comunicare: pronunție, înțelegere a vorbirii și suport în comunicarea nonverbală.

De asemenea, specialistul vine în ajutor copiilor cu probleme de alimentare: suptul, deglutiția și masticația.

Logopedie
Asistenta sociala-min 1

ASISTENȚĂ SOCIALĂ

Asistenții sociali ai Tony Hawks Centru sunt primii specialiști  care vin în contact cu familiile. Ei oferă servicii de suport parental  pentru a facilita obținerea celor mai bune rezultate și relații necesare pentru  a trece peste momentele dificile în situații de criză.

Problemele sunt discutate în mod confidențial de specialiști calificați. Ei oferă suport și  recomandări persoanelor cu nevoi speciale,  ajută la conexiunea cu cei mai buni experți și oferă consiliere referitor la beneficii guvernamentale și alte resurse comunitare.

HIDROKINETOTERAPIE ȘI LECȚII DE ÎNOT

Piscina Tony Hawks Centru este prima piscină din țară construită cu scopul de a practica kinetoterapia în apă caldă (33-34 grade Celsius). Susținuți în mod individual de către kinetoterapeuții Centrului, copiii cu nevoi speciale au posibilitatea să dobândească noi abilități motorii, să-și micșoreze asimetriile musculare, să-și dezvolte o ținută corectă și să-și mărească rezistența la efort.

Aici pot fi practicate primele lecții de înot.

Maria Burlaca (1)-min