15 ani de activitate

În 1998, discutind cu talentatul scriitor britanic Tony Hawks, care a vizitat Moldova cu scopul de a colecta material pentru viitoarea sa carte „Jucînd tenis cu Moldovenii”, ne plîngeam de amara soartă de-a trăi într-un stat mic si sărac, la răspîntie de vremi. O acţiune din partea societăţii civile părea atunci ceva irealizabil. După un timp, însă, au aparut un sir de organizatii non-guvernamentale cu diferite domenii de activitate.

În prezent, ONG-urile intervin activ în rezolvarea problemelor comunitătii, acordă servicii ce tin de diferite domenii, au grijă de soarta celei mai vulnerabile pături a societătii, sprijină pe cei oprimati si marginalizati, pe cei exclusi, acolo unde guvernele care se schimbă si piata liberă nu reusesc să asigure un minim suficient pentru a face fată greutătilor. De aceea ne-a parut oportună ideea creării unui mic centru cu orientare medico-socială.

Si atunci, spiritualul Tony Hawks şi organizatia filantropică ChildAid din Marea Britanie, ne-au întins o mînă de ajutor.

Timp de 10 ani Centrul Tony Hawks asigură servicii medicale specializate în recuperarea copiilor cu maladii cronice din Chisinău si din raioanele tării. Anual, peste 400 copii au sansa să-si amelioreze sănătatea la Centru, participînd la programele de recuperare care presupun utilizarea metodelor fizice, non-invazive.

Din primul an de activitate, Centrul Tony Hawks a reusit să obţină încrederea tuturor celor care au apelat si au beneficiat de îngrijire medicală specializată. Este unul din putinele ONG-uri din Republica Moldova cu profil medical si social, care prestează servicii de recuperare copiilor cu dizabilități din familiile social vulnerabile.

1988 – Prima vizită a lui Tony Hawks în Moldova.

1999 – A doua întîlnire cu Tony Hawks – Brasov, România.

2000 – Înregistrarea organizației non-guvernamentale Centrul Hippocrates.

2001 – Crearea centrului de recuperare medicală pentru copii cronic bolnavi din familiile social vulnerabile.

Don't cry for me Moldova

 

Official Partners:

 

 

 

 

 

Online Partner:

 

 

Platinum Sponsors:

 

 

 

 

 

 

Gold Sponsor:

 

 

 

 

 

Silver Sponsor:

 

 

 

Sponsors:

 

 

 

 

 

Media Partner:

 

TonyHawksCentru Partners

 

Tony Hawks și prietenii săi:

 

 

Parteneri: