Seminar teoretico-practic cu tema: “Hidro-kinetoterapia pentru copiii cu nevoi speciale” 2016

  • de

30 MAI – 3 IUNIE 2016

În perioada 30 mai – 3 iunie, pentru prima data în Republica Moldova a avut loc un seminar teoretico-practic cu tema: “Hidro-kinetoterapia pentru copiii cu nevoi speciale” organizat de IP Tony Hawks Centru https://tonyhawkscentru.md/.
Prin bunăvoința dnei Pamela Galloway, kinetoterapeut și antrenor de înot din Marea Britanie (Bath Swim Therapy https://www.bathswimtherapy.org.uk/ ),8 kinetoterapeuți au fost învățați să aplice puterea apei și metodologii noi pentru reabilitare și practicarea înotului copiilor ce suferă de paralizie cerebrală, maladii neuro-musculare, autism, sindrom Down, ș.a.
Datorită dedicației și înaltului profesionalism al doamnei Pamela Galloway, specialiștii de la Tony Hawks Centru au reușit să însușească abilități și tehnologii noi, atît pentru reabilitare, cît și pentru predarea înotului copiilor cu nevoi speciale. Sincere mulțumiri dragă Pamela!
Deasemeni, dorim să mulțumim voluntarilor care au contribuit la desfășurarea cu succes a acestui training: Tinca Rusu, Jonah Raether și Alexandru Covalciuc.

CIMG4578