Ce facem în perioada de autoizolare la domiciliu în perioda de pandemie?

  • de

Echipa  de specialiști de la Tony Hawks Centru susține copiii cu nevoi speciale și familiile lor pe perioada crizei, cauzate de COVID 19.

Deoarece mai multe familii se simt stresate și îngrijorate referitor la impactul acestei pandemii specialistii Tony Hawks Centru au cîteva sugestii referitor la depășirea acestei mari  provocări.

În prezent Efimia și Olga, asistente sociale, sunt cele  mai solicitate, fiind specialiștii de prima linie ai Tony Hawks Centru deoarece ele acordă atenție nevoilor specifice copiilor cu dizabilități, evaluează siguranța lor și a serviciilor de care beneficiază în această perioadă de criză. 

Astfel, Efimia și Olga sunt în contact telefonic permanent, oferind suport copiilor și familiilor, care întîmpină dificultăți în viața de zi cu zi. 

Cu ajutorul lor familiile au parte de o viață decentă în această perioadă de restricții și autoizolare. Ca răspuns la cererile primite, cu suportul Child Aid 20 de familii au primit pachete alimentare în ajunul sărbătorilor pascale. Dorim să fim de ajutor și altor familii, pentru aceasta asteptăm să ne contactați.

Ceilalți specialiști ai Tony Hawks Centru ajută asistenții sociali în domenii ca ergoterapia, psihologia, logopedia și kinetoterapia, asigurîndu-se că aceștia au toate cunoștințel și suportul necesar pentru atingerea scopurilor propuse în aceste condiții-oferirire de consultații, inchiriere de jocuri, jucării, echipamente și cărți. 

Kinetoterapeuții Tony Hawks Centru Veronica și Mihaela au luat contact cu pacienții noștri, care au nevoie de kinetoterapie neintreruptă și prin tehnologii informaționale conduc sedințe de terapie prin mișcare la distanță.

Lidia, psihologul Tony Hawks Centru oferă servicii gratuite de consiliere mamelor și adolescenților prin telefon la solicitarea acestora.

Tehnologiile și tele-medicina au deveni foarte importante pentru întreaga echipa, deoarece  dorim să implementăm noi metode de prestare a serviciilor noastre, atunci cînd facilitațile tradiționale oferite, nu pot fi folosite.

 Noi, vă putem ajuta să înlăturați unele bariere impuse de COVID 19 și să explorați alte  opțiuni.

Unele recomendări de la specialiștii noștri:

1.

Este foarte important să recunoaștem impactul crizei asupra fiecărui individ în parte, a stării sale fizice și mintale, ținînd cont,  că fiecare reacționează diferit la o situație dificilă. 

Unele persoane se pot afla în stare de stres, pot fi confuze sau chiar speriate.

Un lucru bun,  pe care îl putem face pentru  sănătate noastră fizică și mintală este să ne reamintim periodic, că această situație este una temporară. Ea se va schimba și nu trebuie sa ne încărcăm cu prea multă informație, sau chiar să limităm fluxul mediatic, dacă observăm că acesta ne copleșește starea emoțională.

2.

Reamintițivă de faptul, că stînd acasă, în autoizolare ajutăm comunitatea să micșoreze viteza de propagare a virusului astfel ajutăm întreaga țară să biruie acest flagel.

3.

Nu uitați să vă conectați cu familia și cu prietenii. Astăzi, avem ca niciodată o mulțime de posibilități la îndemînă, pentru a avea o conversație cu un prieten sau o rudă mai îndepărtată.

4.

Încercați să mențineți un regim al zilei și o rutină bună. Implicațivă în activități  sănătoase care vă aduc relaxare.

5.

Încercați să mențineți pe cît posibil activitate fizică.